Як Сінгапуру вдалося менше, ніж за чотири десятиліття перетворитися із колонії на провідну державу світу і вийти на четверте місце в світі за рівнем доходу на душу населення?

Як Сінгапуру вдалося менше, ніж за чотири десятиліття перетворитися із колонії на провідну державу світу і вийти на четверте місце в світі за рівнем доходу на душу населення?

🤔Чи знали ви, що Кайманові острови входять до Топ-6 найкращих офшорних юрисдикцій для криптобізнесу і що саме тут зареєстровано більше компаній, ніж мешканців?

🇪🇺 І чому Європа зацікавлена в українських іммігрантах?

Учасники стипендіальної програми «Індивідуальна траєкторія Лідера» спробували розібратися у цьому під час першого онлайн-заняття з дисципліни «Лідери світу і основи країнознавства». Ментор програми – Директор Центру дипломатії, безпеки та демократії Західноукраїнського національного університету (м. Тернопіль), доктор економічних наук, доцент Наталія Кравчук наповнила перше заняття переконливими аргументами щодо важливості вивчення країнознавства для майбутніх Лідерів.

👩‍💻🧑‍💻Під час інтерактиву учасники напрацювали у групах власні очікування від курсу та спробували знайти переконливі аргументи на питання: чому міждисциплінарні знання з країнознавства важливі для політиків і дипломатів, економістів і представників туристичного та готельно-ресторанного бізнесу, як політика, економіка, культура і технології впливають комунікації, мистецтво, моду, світову науку та освіту.

🌎Пані Наталія запропонувала PEST-метод для аналізу країн і регіонів, з використанням якого на майбутніх заняттях учасники спільно з ментором досліджуватимуть місце та роль тих чи інших країн, міст і регіонів у сучасних глобальних процесах. А також з’ясовуватимуть причини протистояння США і Китаю і як африканські стартапи у 2022 році залучили 💲5,3 млрд.

🔰А ще під час заняття гаряче дискутували про тренди – 2024 за обкладинкою-ребусом від «The Economist». А як ви думаєте, які тренди визначатимуть життя людства в наступному році? Наталія Кравчук поділилася своїми думками з цього приводу – читайте у дописі за посиланням: http://surl.li/nhalg

Дякуємо усім учасникам за активну участь та бажання навчатися, тренерам – за натхнення і практики, що мотивують, а нашим партнерам – The Eneida Foundation та Благодійний Фонд “Діти Героїв” – за довіру і підтримку.

Далі буде 🚀

#kma_pro#kma_juni#НаУКМА